Ingin Anak Yang HEBAT(!)? AMPAC (Az-Zahrah Multi-Intelligence Academy) Bakal MEREALISASIKANNYA^^

Ingin Anak Yang HEBAT(!)? AMPAC (Az-Zahrah Multi-Intelligence Academy) Bakal MEREALISASIKANNYA^^

ABOUT

Program Kepintaran Kanak-kanak (7 – 12 tahun) & Remaja (13 – 17 tahun) yang merangkumi pelbagai aspek kepintaran & pendekatan secara holistik.

MISSION
Hidup Mesti Bermatlamat!

576678_416719818338480_2081015704_n

DESCRIPTION

AZ-ZAHRAH MULTI-INTELLIGENCE ACADEMY (AMPAC) merupakan sebuah akademi yang membina kepintaran, kemahiran dan kepimpinan remaja dan kanak-kanak. Dengan suasana masa kini yang memaparkan remaja sebagai kelompok manusia yang bermasalah, kami bakal mengembalikan fungsi remaja dan belia sebagai pembangun ummah dan tunjang negara!

Bernaung di bawah Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah, AMPAC optimis dalam mem
bimbing kanak-kanak dan remaja ke arah menjadi generasi cemerlang duniawi & ukhrawi. Kami percaya manusia yang mentalnya hebat dan fizikalnya kuat, tidak akan mantap selagi emosional dan spiritualnya tidak dibentuk dengan kukuh dan ampuh.

AMPAC bersifat terbuka dan bukanlah pusat tuisyen atau organisasi yang semata-mata mementingkan pembangunan akademik. AMPAC meletakkan fokus utamanya dalam menjana 9 kepintaran insan dengan menggunakan modul-modul latihannya yang praktikal dan komprehensif.

Maka tidak hairanlah, ramai di antara pelajar yang telah menyertai AMPAC mengalami transformasi yang mantap dalam pelbagai segi. Alhamdulillah, sejak penubuhannya pada tahun 2007, ratusan kanak-kanak dan remaja berjaya dibangunkan potensi mereka, kemahiran mereka dan kepimpinan mereka.

MAKLUMAN LANJUT:

TESTIMONI ADMIN:

“Saya dahulu masuk AMPAC jugak, batch ke-19. Saya start tertarik nak masuk sebab Abg. Badr ada, dia seorang yang BEST, GEMPAK, sebab dia pandai buat lawak.. yang kelakar ofcourse!!. Sebelum saya masuk AMPAC, saya memang,, err.. kalau cth. nak cakap depan kelas(di sekolah) memang terketar seribu kaku, tapi lepas habis course AMPAC selama 6 bulan, Alhamdulillah.. keyakinan saya meningkat ala- ala ada anjakan paradigma gitu, BEST SANGAT(!).. Okey, kalau nak citer bab situasi kat AMPAC, kat sana kita belajar bukan macam di sekolah, faham tak faham lantak la, tulis2, baca2, soal2, teori sahaja memanjang, TAK!.. di AMPAC, Everything.. I mean the way we study at AMPAC, We LEARN and ENJOY :D.. kalau sehari pergi AMPAC takde gelak ketawa, maknanya mungkin anda bukan berada di AMPAC..hoho. Sebab, kat AMPAC is very HAPPENING, riuh dengan gelak tawa(berpada-padalah, bukan every minute.) dan yang specialnya ialah bab penekanan Islam di AMPAC, di samping pembelajaran Modul yang disediakan, AMPAC menyelitkan tentang ISLAM, hal ini secara tidak langsung bakal MELAHIRKAN Kanak2/Remaja yang hebat perihal dunia dan SERBA TAHU perihal Islam, InsyaAllah.. bukan nak cakap banyak,, tapi.. memang BANYAK lagi yang bakal diperoleh di AMPAC,. dan saya boleh gambarkan bahawa ILMU YANG DIPEROLEH sebenarnya LEBIH daripada duit yuran tiap2 bulan bayar… BERBALOI- BALOI.. Wallahu A’alam” ^_^                                    -Amir, AMPACers 19, 14 tahun(tahun 2011)

296854_404187919665843_70284729_n

Jadi? Apa tunggu lagi,, melentur buluh biarlah dari rebungnya.. jangan tunda2, nanti nasi menjadi bubur.. daftar sekarang!. Kalau tidak pun, Jenguk2 dahulu di ampac dan lihat suasananya! Bukan indah khabar dari rupa, tapi itulah kenyataan yang harus ditelan.. AMPAC MEMANG BEST! dan apa yang paling penting di AMPAC? Senyuman! 😀 kerana.. Senyum itu sedekah! Semoga tak disia-siakankan peluang ini.. Ramai remaja BERJAYA DIUBAH!..

ampacmasukkosmo

Lihatlah kebolehan Master Speaker, Ketua Jurulatih AMPAC, Ahmad Badrul Sani Baharudin, juga dikenali sebagai Abang Badr, mengolah sebuah topik relevan masa kini, yakni..Stress!. Cuba saksikan.. dan try gambarkan bagaimana agak2 nya suasana, situasi, keadaan di AMPAC, kerana kesemua fasilitator dan coach di AMPAC juga telah dilatih dengan kebolehan bercakap yang menarik dan hebat serta mampu menarik orang lain untuk hebat bersama.. seperti saudara Badrul Sani ini!.. Saksikan: 😀

Jadi, sebagai kesimpulan,, Jika anda betul2 inginkan anak2 yang hebat, trampil, yang bukan setakat boleh bercakap.. malahan hebat berbicara di khalayak ramai, yang mempunyai wawasan dan hala tuju hidup yang Jelas, cita- cita dan impian, dan menjadi seorang remaja muslim yang HEBAT!.. So, apa kiranya kita try dulu program AMPAC, 6 Bulan je.. Sekejap tu!. Namun, memberi impak BESAR! kepada anak2 anda, InsyaAllah. Jadi, apa tunggu2 lagi,, tanyakan pada diri anda.. ,”Why Not?” Just Give It A Try..! What could possibly go wrong? Bukannya susah pun, Just Do Your Best, and Let Allah Do The Rest.. because it’s all started here, and It’s All About Your Mind!

AMPAC-WHY

AMPAC-TOLL-FREE-NUMBER1

Please “Share” with others. Jazakallahu Khairan, TQ 🙂

Advertisements

One thought on “Ingin Anak Yang HEBAT(!)? AMPAC (Az-Zahrah Multi-Intelligence Academy) Bakal MEREALISASIKANNYA^^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s